T.C. KÜLTÜR VE TURİZM BAKANLIĞI ISPARTA İL KÜLTÜR VE TURİZM MÜDÜRLÜĞÜ

TRT-1 Gezelim-Görelim ISPARTA'da

İlimizin kültür ve turizm değerleri ile ekonomik zenginliklerini tanıtmak amacıyla TRT-1’in eskimeyen programı Gezelim-Görelim ve programın eskimeyen yüzü Nuray Yılmaz ile ekibi çekimlerini 28-29-30 Ekim 2014 tarihleri arasında, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ile Isparta Belediye Başkanlığı, Gelendost Kaymakamlığı, Gelendost Belediye Başkanlığı, Gelendost ilçesi Yenice Köyü Muhtarlığı, Eğirdir Kaymakamlığı, Eğirdir Belediye Başkanlığı, Eğirdir ilçesi Yukarı Gökdere Köyü Muhtarlığı, Elele Derneği ve Barida Sanatevi destekleriyle gerçekleştirmiştir.

Gezelim-Görelim Programı çekimlerinin 1. aşaması 28 Ekim 2014 Salı günü, Gelendost ilçesi Yenice Köyünde gerçekleştirilmiştir. İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünün rehberliğinde gerçekleştirilen çekimlerde Yenice Köyünün yöresel yemekleri, kıyafetleri öncelikli olarak tanıtıldı. Köyün kültürel değerleri, köy kadınlarının kerevit ağı örümü çekimleri yapılmıştır. Ayrıca Eğirdir Gölü ile Hoyran Gölünün birleştiği boğaz, Kemer’den çekilmiş, Balıkçı barınakları ve balıkçıların kerevit avlamaları programa yansımıştır.

29 Ekim 2014 Çarşamba günü TRT Gezelim-Görelim Programı çekimleri Isparta Belediye Başkanlığı Ahşap Ağaç Oyma Atölyesi’nde, Elele Derneği Gül Köşk’ünde ve Eğirdir Fahri Bey Lokantası’nda gerçekleşmiştir:

Isparta Belediye Başkanlığı Ahşap Ağaç Oyma Atölyesi’nde yapılan çekimlerde Gezelim-Görelim ekibi özellikle bayanların çalışmasına ve bir sanat becerisi kazanmasına dikkat çekmiş olup, Salvador Dalı’nın ve Picasso’nun karmaşık eserlerinin ahşap üzerine aktarılmasını hayranlıkla izlemişlerdir.

Mülkiyeti Isparta İl Özel İdaresine ait olan Elele Derneği Gül Köşk’ünde Isparta’nın şehir yaşantısı canlandırılmış, kent merkezinde davetlerde sunulan yemekler yapılmış ve Isparta yöresine ait türküler ve halk oyunları tanıtılmıştır.

Eğirdir ilçesi Canada’daki Fahri Bey Konağı’nda Eğirdir elmasından, elmalı pide, elmalı çorba, elmalı ekmek, elma suyu konsantresi, Eğirdir sazanı balık dolması, salamura balık (kurma balık), kerevit (ıstakoz), (ıstakozlu) kerevit melemen çeşitleriyle ilçenin damak tadı tanıtılmıştır.

30 Ekim 2014 Perşembe günü Eğirdir Su Ürünleri Araştırma İstasyonu Müdürlüğü ile Eğirdir Belediye Başkanlığı işbirliğinde Gezelim-Görelim ekibi için özel olarak Eğirdir Gölüne yavru sazan ve Aynalı Sazan yavrusu salımı yapılmıştır.  

Eğirdir İlçesi Yukarı Gökdere Köyünde yapılan çekimlerde ise köy halkı Gezelim-Görelim ekibine elmalarla güzel bir sürpriz yapmış olup, elmanın tüm çeşitlerini sergileyen Yukarı Gökdereliler ayrıca; yemek kültürünü, büyük kazanlarda yaptıkları düğün yemeklerini ve halk oyunlarını da tanıtmışlardır.

Gidilen her yerde büyük bir coşku ve sevgiyle karşılanan Nuray Yılmaz ve ekibi çok kısa bir sürede Isparta’ya ve Isparta’nın güler yüzlü misafirperver insanlarını görmeye ve tanıtmaya yine geleceklerini ifade etmişlerdir.

  • CIMG1512
  • CIMG1522
  • CIMG1571
  • CIMG1587
  • CIMG1606
  • CIMG1636
  • CIMG1685
  • CIMG1686
  • CIMG1687
  • CIMG1693
  • CIMG1717
  • CIMG1746
  • CIMG1750
  • CIMG1755
  • CIMG1774
  • CIMG1784
  • DSC00075
  • DSC00076
  • DSC00082
  • DSC00086
  • DSC00091
  • DSC00097
  • DSC00131
  • DSC00169
  • DSC00202
  • DSC00207
  • DSC00209